Profilirana kovinska kapna rešetka

Profilirana kovinska kapna rešetka je element, ki ga vgrajujemo na skrajni kap strešne konstrukcije ali pa za strešnimi okni, dimniki, sončnimi kolektorji. Uporabljamo ga tako na betonskih kot tudi na lesenih strešnih konstrukcijah in sicer kot zaščito oziroma varovalko pred vhodom različnih vrst glodalcev, ptičev in insektov.
Kritine na naših strehah so pogosto dom in odlična zaščita za gnezdenje ptičev in ostalih insektov, kar posledično privablja večje glodalce in plenilce, ki se z njimi hranijo. Pri svojem hranjenju so včasih celo tako aktivni, da premikajo kritino, ob tem pa prihaja do zamakanja meteornih voda neposredno v konstrukcijo. Strešne konstrukcije so v jesensko-zimskem času pogosto tudi zatočišče za živali, ki v izolacijah na strehah naredijo gnezda in pri tem močno poškodujejo paropropustno folijo in toplotno izolacijo pod njo. V izogib tem težavam predstavlja kovinska kapna rešetka enostavno rešitev.

Njena funkcija pa ni samo zaščita pred vstopom živali pod kritino, ampak služi tudi kot varovalo pred dvigovanjem prvih kapnih strešnikov neposredno na kapi. Profilirana oblika prilagojena strešniku Alpe Jadran omogoča, da strešnike namestimo oziroma položimo v pravilno lego, gobici podobna oblika, pa preprečuje njihovo dvigovanje v primeru sunkov vetra oz. pri nas na primorskem burje.

Prednosti:

  • Trajno ohranja svojo funkcijo,
  • Se ne zvija → živali je ne morejo zviti, ko hočejo preiti neposredno pod kritino,
  • Preprečuje škodljivcev uničevanje paropropustne folije in toplotne izolacije,
  • Zaščita prvih kapnih strešnikov pred dvigovanjem vetra,
  • Izdelana tako, da ni potrebno dodatno dvigovat prve kapne letve,
  • Natančna razporeditev vrst korcev po širini.


NazivTeža (kg)Pakiranje/Kos na paleto
Naziv
PROFILIRANA KOVINSKA KAPNA REŠETKA KRATKA
Teža (kg)
0.00
Pakiranje/Kos na paleto
0
Naziv
PROFILIRANA KOVINSKA KAPNA REŠETKA 86cm
Teža (kg)
0.30
Pakiranje/Kos na paleto
0

Zakaj izbrati nas?

Suha vgradnja korcev - VIDEO

Primer suhe vgradnje korcev

Poglej

Povezani izdelki

Piškotki

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in jih lahko kadarkoli odstranite. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev, npr. ogled videoposnetka na YouTube kanalu.

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Dovoljujem uporabo podatkov za zgoraj navedene namene