Kovinska kapna rešetka

Kovinska kapna rešetka je element, ki ga vgrajujemo na skrajni kap strešne konstrukcije ali pa za strešnimi okni, dimniki, sončnimi kolektorji. Uporabljamo ga tako na betonskih kot tudi na lesenih strešnih konstrukcijah in sicer kot zaščito oziroma varovalko pred vhodom različnih vrst glodalcev, ptičev in insektov.
Kritine na naših strehah so pogosto dom in odlična zaščita za gnezdenje ptičev in ostalih insektov, kar posledično privablja večje glodalce in plenilce, ki se z njimi hranijo. Pri svojem hranjenju so včasih celo tako aktivni, da premikajo kritino, ob tem pa prihaja do zamakanja meteornih voda neposredno v konstrukcijo. Strešne konstrukcije so v jesensko-zimskem času pogosto tudi zatočišče za živali, ki v izolacijah na strehah naredijo gnezda in pri tem močno poškodujejo paropropustno folijo in toplotno izolacijo pod njo. V izogib tem težavam predstavlja kovinska kapna rešetka enostavno rešitev.

Njena funkcija pa ni samo zaščita pred vstopom živali pod kritino, ampak služi tudi kot varovalo pred dvigovanjem prvih kapnih strešnikov neposredno na kapi. Profilirana oblika prilagojena strešniku Alpe Jadran omogoča, da strešnike namestimo oziroma položimo v pravilno lego, gobici podobna oblika, pa preprečuje njihovo dvigovanje v primeru sunkov vetra oz. pri nas na primorskem burje.

Prednosti:

  • Trajno ohranja svojo funkcijo,
  • Se ne zvija → živali je ne morejo zviti, ko hočejo preiti neposredno pod kritino,
  • Preprečuje škodljivcev uničevanje paropropustne folije in toplotne izolacije,
  • Zaščita prvih kapnih strešnikov pred dvigovanjem vetra,
  • Izdelana tako, da ni potrebno dodatno dvigovat prve kapne letve,
  • Natančna razporeditev vrst korcev po širini.


Pošljite povpraševanje

Strokovnjak svetuje

Suha vgradnja Korecv - VIDEO

Primer suhe vgradnje kritine Korec

Preberi več

Povezani izdelki