Opečni zdrob

Opečni zdrob je izdelek z vsemi pozitivnimi lastnostmi kot jih ima opeka. Predvsem so zanj značilne dobre toplotne izolativne karakteristike z izjemno sposobnostjo sprejemanja in oddajanja vlage. Zdrob deluje kot dober zvočni izolator in je obenem biološko in kemično nevtralen.

Možnosti uporabe:
 • Kot dodatek pri proizvodnji betonskih elementov - zaradi povečanja toplotne in zvočne učinkovitosti.
 • Agregat za tlake - posebej tam, kjer se nahaja talno gretje, ker se hitro segreje, toploto zadržuje in s tem varčuje z energijo. Zmanjšuje tudi vpliv hrupa.
 • Izdelava tlaka v hlevih (hlevit), ker zagotavlja boljšo (suho) podlago, odpornost proti obrabi tal, živalim pa omogoča, da se lažje oprejo in si s tem ustrezno obrabljajo parklje.
 • Dodatek pri proizvodnji zemeljskih substratov. Trajno izboljša strukturo, deluje kot upravljalec kisika in prostora za vodo, ter hranilne snovi. Razbije težka glinena tla, izboljša zadrževanje vode v peščenih tleh, določa drenažo, ohranja vlago, ter zmanjšuje nevarnost bolezni. Je popolnoma nestrupen in brez nikakršnega vonja.
 • Izdelovanje atletskih stez in drugih športnih površin-izolšuje drenažo, zmanjšuje zbijanje, ter absorbira odvečno vodo, kar pripomore k hitrejši možnosti uporabe terena po dežju.
 • Pakiranje, dostava, ter dodatne informacije: Opečni zdrob je na voljo v razsutem stanju, v vrečah po 25 kg ali t.i. Big bag vrečah dimenzije 90x90x120 cm s težo med 1100 in 1200 kg. Na vašo željo organiziramo tudi prevoz.

Prodaja agregatov

Pretekli gradbeni materiali so bili večinoma naravni (opeka, kamen, malta, beton in les), zato se danes, pri rušenju objektov pretežno srečujemo z naravnimi – nenevarnimi odpadki, ki jih lahko učinkovito predelamo in ponovno uporabimo na istem mestu. Morebitne nevarne odpadke v procesu rušenja ločimo.

Z izvedbo kakovostne predelave gradbenih odpadkov želimo prispevati k napredku, ozaveščenosti ter soodgovornosti družbe glede varstva in ohranjanja svojega okolja.

Namen predelave gradbenih odpadkov ni le v zmanjšanju in ustrezni obdelavi gradbenih odpadkov, temveč tudi v pridobivanju recikliranih (mletih) agregatov, ki predstavljajo kvalitetne materiale za ponovno uporabo v gradbeništvu. Zaradi raznolike sestave, zračnosti in ponovne vezave zdrobljenih cementnih zrn, se reciklirani agregati, v naravi obnesejo bolje od klasičnih.

Kot sekundarno surovino jih lahko ponovno uporabimo: 
 • za utrditve in izboljšanje nosilnosti tal,
 • za nasipe med temelji novih zgradb,
 • za drenaže, zasipe jarkov, ureditev okolice,
 • v cestogradnji, kot protihrupni nasipi, zasipi in prekritja,
 • za nevezane vozne površine, poljske ali gozdne poti,
 • kot zasipni material pri vodovodih, kanalizacijskih vodih,
 • ali za sanacije deponij in drugih posegov v okolje.
Vsak recikliran material pomeni manjše odlaganje na komunalnih deponijah in s tem njihovo daljšo življenjsko dobo. Uporaba kvalitetnega recikliranega gradbenega materiala pa zmanjšuje posege v naravno okolje (kamnolomi).

Reciklirani agregati so okolju prijazni materiali, ki so tehnično zaradi raznovrstnosti materiala boljši, ekonomsko pa enakovredni klasičnim agregatom. NazivTeža (kg)
Naziv
OPEČNI ZDROB 0-8 mm-RINFUZA
Teža (kg)
0.00
Naziv
OPEČNI ZDROB 0-8 mm BIGBAG VREČE
Teža (kg)
0.00
Naziv
OPEČNI ZDROB 0-8mm-25KG VREČE
Teža (kg)
0.00

Datoteke

Video

Piškotki

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in jih lahko kadarkoli odstranite. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev, npr. ogled videoposnetka na YouTube kanalu.

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Dovoljujem uporabo podatkov za zgoraj navedene namene