Opečni zidaki s posebno zgodbo - od morskega sedimenta do dobrodelnosti

Opečni
S pridružitvijo k dobrodelni akciji Luke Koper za žrtve avgustovskih poplav v Sloveniji je 241 palet opečnih zidakov s prav posebno zgodbo prišlo v prave roke.

Posebnost opečnih zidakov ni zgolj v dobrodelnosti – ti izdelki imajo namreč tudi izrazito luško poreklo, saj so izdelani iz izkopanega morskega sedimenta. V Luki Koper so v sodelovanju z Zavodom za gradbeništvo Slovenije skozi evropski projekt Safeport izpeljali raziskavo in ugotovili potencial izkopanega morskega sedimenta. Ta se zaradi svoje kemijske sestave lahko uporabi kot surovina in ima pozitiven vpliv na lastnosti opečnatih izdelkov.

Luka Koper je projekt opek iz morskega sedimenta pred leti prijavila tudi na razpis za nagrado združenja evropskih morskih pristanišč ESPO (European Sea Port Organisation), se uvrstila v finale in za svoj inovativni projekt prejela celo bronasto priznanje.

Končni izdelki – opečni zidaki, ki zagotavljajo odpornost proti zmrzovanju, nizko vpojnost vode ter visoko tlačno in upogibno trdnost, so bili narejeni v Goriških opekarnah. Opečni zidni elementi, namenjeni za gradnjo nosilnih in nenosilnih zidov stanovanjskih, večstanovanjskih ter poslovnih objektov, so skladni z vsemi tehničnimi zahtevami in veljavnimi EU standardi.

Galerija

Piškotki

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in jih lahko kadarkoli odstranite. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev, npr. ogled videoposnetka na YouTube kanalu.

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Dovoljujem uporabo podatkov za zgoraj navedene namene