Trajnostni park Istra

Trajnostni Park Istra - dobitnik ene najprestižnejših okoljskih nagrad, National Energy Globe Award Slovenia 2017.
Trajnostni

V osrčju Istre, tam kjer je Korec doma, smo se pridružili projektu Trajnostni park Istra, zgledu trajnosti v praksi.

"Park Istra je park znanja in inovativnosti, stičišče tradicionalnih obrti in najsodobnejših tehnologij, razkošne preprostosti in modrega prostorskega oblikovanja, oživljanje tradicionalnega kmetovanja in regeneracije agrarnih površin z odprtimi tehnologijami iz vsega sveta, visoke ravni samooskrbnosti in vzajemnosti s krajani, občani, državljani in svetom."

Odzvali smo se povabilu gospe Petre Matoz in za objekt v Hrvojih donirali kritino Korec. Izvedba projekta temelji na donatorstvu in številnih prostovoljcih iz vsega sveta. Tako so tudi streho s kritino Korec postavili sami!

Objavljamo delček zahvale: 

"Najlepše se vam zahvaljujem/o za vso vašo podporo. Streha v našem centru že skoraj stoji. Brez vas ne bi bilo niti pol toliko zabavno in poučno, saj se takšnega podviga ne bi upali lotiti brez vaše strokovne podpore. Skupaj s prostovoljci iz vsega sveta smo se veliko naučili in kot pravi Aljoša, streho postavili bolje kot bi jo mnogi mojstri :)

Video kako je streha nastajala si lahko ogledate tukaj.

Čestitamo Park-u Istra je letošnjemu dobitniku ene najprestižnejših okoljskih nagrad, National Energy Globe Award Slovenia 2017.