O podjetju

Goriške opekarne so vodilni proizvajalec celovitega programa opečnih izdelkov za gradnjo kakovostnih stanovanjskih in poslovnih objektov. V dveh posodobljenih obratih proizvajamo celoten asortima visoko kakovostnih klasičnih in termoizolacijskih zidnih elementov ter celovit program značilne primorske kritine Korec.

Ko se prepletata 70 letna tradicija in sodobni tehnološki dosežki, je kakovosten izdelek neizogiben rezultat.

Bogato tradicijo in izkušnje naših prednikov smo nadgradili s sodobno tehnološko opremo. Izdelki so izdelani izključno iz naravne gline, žgane na visoki temperaturi. Z dovršeno obliko in kakovostno izdelavo jim zagotavljamo prepoznavnost.

Na obratu "Renče 3" proizvajamo celovit program visoko kakovostnih klasičnih in termoizolacijskih zidnih elementov, stropnih polnil in opečnih vogalnikov, na obratu "Renče 4" pa poteka specializirana proizvodnja opečne kritine Korec. 
Več kot 40% prodaje ustvarimo z izvozom predvsem na hrvaško in italijansko tržišče. Z zidnim in stropnim programom smo pomemben ponudnik na slovenskem trgu, kjer dosegamo visok tržni delež, ter na Hrvaškem, predvsem na področju Istre in Kvarnerja.

Proizvodnja opeke je na začetku zajemala le klasično modularno opeko in nekaj njenih izpeljank. Kasneje smo dodali linijo termo blokov blagovne znamke Go term, katera prinaša prihranke pri ogrevanju in ohlajanju prostorov, ima dodatno izboljšano zvočno izolacijo in najboljše parodifuzijske karakteristike. Nadaljnje smo asortiman dopolnili še z zidaki blagovne znamke Go max. Le-ta predstavlja velik razkorak pri hitrosti gradnje v primerjavi s klasičnimi zidaki, ki pa še vedno ostajajo pomemben člen naše ponudbe.
Kot dopolnitev klasični, Go term in Go max liniji smo poskrbeli tudi za vse opečne artikle namenjene izvedbi nenosilnih predelnih sten, opečnatih stropov in vogalnih ter zidnih protipotresnih elementov. Najmlajši v družini opečnih elementov so opečni vogalniki s katerimi učinkovito povežemo stene med seboj in enostavno izvedemo vertikalne ali vogalne protipotresne vezi.

Goriške opekarne so specializiran proizvajalec opečne strešne kritine znane pod imenom in blagovno znamko Korec. Investicija v nov obrat proizvodnje Korcev, je dvignila kvalitetno raven korcev med najboljše kritine, kar potrjujemo s 33 letno garancijo. Poleg izboljšav na področju kvalitete smo izpopolnili in razširili število načinov pritrjevanja. Korec kot pokrivni element naših streh, z velikim doprinosom Goriških opekarn, ohranja tradicijo tipične primorske kritine. Dodatno smo izboljšali tako kvaliteto materiala kot sisteme pritrjevanja, kar se danes kaže kot ključna poteza za ohranitev statusne kritine kllimatsko  zahtevnega mediteranskega in celinskega področja. Posebna pozornost je namenjena tudi barvanim korcem. Široka ponudba barv omogoča, da nove strehe primerno umestimo v prostor in ga popestrimo, oziroma se mu prilagodimo.

Goriške opekarne, d.d. tržijo svoje izdelke pod tremi blagovnimi znamkami:
  • Korec - za opečno kritino

  • Go term - za opečne zidake z izboljšanimi termoizolacijskimi lastnostmi

  • Go max - za opečne zidake večjih formatov, dolžine 50 cm za hitrejše zidanje

Opeko in kritino Goriških opekarn odlikuje predvsem kvaliteten, varčen, zdravju in okolju prijazen material, ki Vam bo nudil ugodje v vseh obdobjih vašega življenja.

Piškotki

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in jih lahko kadarkoli odstranite. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev, npr. ogled videoposnetka na YouTube kanalu.

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Dovoljujem uporabo podatkov za zgoraj navedene namene