Opeka Goriških opekarn

Osnovo in temelje za naše dobro počutje si postavljamo že v prvih fazah gradnje naših bivališč, zato je ustrezna izbira gradbenih materialov bistvena.
Opeka Goriških opekarn
Cilj vsakega investitorja je, da zgradi kakovosten in trajen objekt, v katerem bodo prijetne razmere za bivanje s čim manjšimi stroški vzdrževanja, ogrevanja in hlajenja. Glede na to da osnovni konstrukcijski material predstavlja po količini veliko večino našega objekta, ima tudi enega največjih vplivov na mikro-klimatske razmere v objektu.

Ljudje v grajenem prostoru preživimo 90 odstotkov svojega časa, a se večinoma ne zavedamo njegovega vpliva na naše življenje in delo, torej na počutje, zdravje, varnost, uspešnost in učinkovitost. 
V Goriških opekarnah že vrsto let vztrajamo pri dejstvu, da so opečnate zgradbe med najboljšimi, kar se tiče bivanjskih pogojev. S tem namenom se trudimo dodatno razvijati opeko in opečnate izdelke, vendar še vedno v smislu, da ta ostaja 100% naravna in zdravju prijazna.

Nesporno je, da je opeka material z časovno preverljivim certifikatom, saj so se opečnate zgradbe gradijo že več tisoč let. Z napredno tehnologijo, inovativnostjo in znanjem pridobljenem v lastnem laboratoriju in razvojnem oddelku ima opeka danes nove dodane vrednosti. Z vrsto izboljšav na področju oblik, načinov vgradnje in izboljševanja termičnih in akumulacijskih lastnosti, lahko danes izbiramo med različnimi  tehnološko izpopolnjenimi zidaki:

Klasični bloki, z linijsko razporejenim satovjem so manjših formatov, praktični in prilagodljivi za hitro in enostavno vgradnjo.

  • Blagovno skupino Go Max odlikuje enotna dolžina 50 cm in pero-utor ujemanje, kar pripomore k veliko hitrejšemu zidanju in znatno manjši porabi malte. S pero-utor ujemanjem smo na tem mestu dodatno ojačali vertikalni spoj in preprečili toplotni most. Masivna opečna konstrukcija zagotavlja varen dom, je negorljiva in potresno varna.   • Najreprezentativnejši izmed vseh zidakov pa so zidaki blagovne znamke Go term. Go term bloki pa poleg tega prinašajo prihranke pri ogrevanju in ohlajanju prostorov, imajo dodatno izboljšano zvočno izolacijo in najboljše parodifuzijske karakteristike za regulacijo vlage v prostoru. Njihova skupna značilnost je linijsko zamaknjeno satovje in povečana masa gline v volumski enoti. Kaj pomeni zamaknjeno satovje? Predvsem pripomore k daljšemu potovanju tako hladu, kot tudi toplote v notranjost objekta, sama masa opeke pa pripomore k znatno večji akumulaciji energije in s tem boljšemu uravnavanju temperature v prostoru. Masivne opečne stene ne preprečujejo le  visokih stroškov ogrevanja pozimi, temveč nudijo tudi zaščito pred pregrevanjem poleti in tako ustvarjajo hladno zavetišče tudi pri visokih poletnih temperaturah.

Go max 15 PU 
Go max 11,5 PU  Go max 10 PU   Go max 8 PU 


Opeko Goriških opekarn odlikuje predvsem kvaliteten, varčen zdravju in okolju prijazen material, ki vam bo nudil ugodje v vseh obdobjih vašega življenja. Z izgradnjo hiše, iz opeke si zgradite trajen dom, v katerega se boste z veseljem vračali.

  • toplotno izolativna (Go term)
  • omogoča hitro gradnjo (Go max)
  • kvalitetna
  • varčna
  • zdravju prijazna


Opeka vredna zaupanja.
Piškotki

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in jih lahko kadarkoli odstranite. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev, npr. ogled videoposnetka na YouTube kanalu.

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Dovoljujem uporabo podatkov za zgoraj navedene namene